Browse Instagram content with Pikram.com

Museum MACAN - Museum of Modern and Contemporary Art in Nusantara

Instagram photos and videos at Museum MACAN - Museum of Modern and Contemporary Art in Nusantara

Menikmati karya seni kontemporer bersama Mamak dan kak @adelina.tampubolon
• throwback memory from yayoi •
Masa lalu belumlah berlalu -ARAHMAIANI-
hadirlah sebagai pelangi agar dapat mewarnai hari-hari disaat ku sendiri🌈
Kenapa ya orang2 tu sabi banget foto estetik
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sementara gw tiap kali difoto dekil bgt naujubilah:(
Udah gaya aneh, grgr diliatin sekuriti huff
•
Sebuah Karya Seni Berbobot
Meski Hanya Lukisan Parabot 😂
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
#museummacan #museummacanjakarta #museummacanxarahmaiani 
#art #lukisan #jakarta #indonesia #visitjakarta #jakartahits #explorejakarta #jkt #jktgo #AKRtower #weekend
Kebahagiaan tidak butuh penilaian.
-
-
-
-
-
- Jika kau merasa Tinggi, 
periksa batinmu.  mungkin ia sedang melayang kehilangan pijakan -Self Reminder 🙏
Hidup dengan bayang-bayang orang banyak.
__________________________________________________________
 #photography #vsco #exploreindonesia #kotakdiorama #indophotography #shotoniphone #mariberdiorama
#art
#museummacan 
#onefifteencoffee 
一時間あれば回れちゃう広さ☺️キッズ用の塗り絵も色鉛筆のカラーも素敵でした🙌💕
#leemingwei 
#arahmaiani
"Semua terlihat dan semua sukar dipahami,semua dekat dan tidak dapat disentuh." - Octavio Paz.
-
Menikmati week-end bersama @mbrizqianto menemui tempat baru di Jakarta. Lebih mengenali apa itu seni. What a day!✨
-
📸 : @mbrizqianto -
#museummacan #greycultural #explorejakarta
Mungkin ini artinya kakak @itstinalorenta Segeralah😆
Kembangkan imajinasi anak dengan mengajaknya mampir ke museum! Ajak mereka mengunjungi instalasi "Memory of Nature" karya Arahmaiani, di mana mereka dapat menyusun mandala dari berbagai biji-bijian alami. Mandala dalam instalasi ini adalah representasi dari simbol "alam semesta" dalam ajaran Buddha dan Hindu. Karya ini dikembangkan dari proyek jangka panjang Arahmaiani dengan komunitas Buddha di Dataran Tinggi Tibet.
.
Dapatkan diskon 50% untuk pembelian minimum 2 tiket museum selama bulan Februari (berlaku kelipatan).
——
Let's take the kids to the Museum, and let their imaginations grow! They can visit "Memory of Nature", an installation by Arahmaiani where they can create a mandala using various natural seeds. The mandala in this installation represents a symbol of "universe" in Buddhism and Hinduism. The installation is developed as a part of Arahmaiani's long-term project with the Buddhist communities in Tibetan Plateau.
.
Get a special 50% discount on museum tickets (with a minimum purchase of 2 tickets) through February. #MuseumMACAN #BerbagidiMACAN
how to sweep
.
.
.
low quality video 😞
Lee Ming Wei's The Letter Writing Project.

It should be about things that should have been said a long time ago, things that otherwise are sometimes lost in the rush of everyday life.

And here i am,
Writing down the unsaid words of the soul.

#leemingwei #sevenstories #museummacan #art
To all the loves and to all the losts. by words I adressed my feeling and gratitude
-
The Letter Writing Project by Lee Mingwei
Call me cocky, watch your tone 😊❌
Bulat•bulat●bulat•bulat●bulat ㅡJarjit
.
.
.
.
.
Fotografer by @_cacasalsabila 💜
seni kontemporer adalah современное искусство

foto terakhir diabadikan oleh @reandini menggunakan telepon pintar barunya
sesuai permintaan sohabatquee @novitatande
"Music gives a soul to the universe, wings to the mind, flight to the imagination and life to everything.”-Plato. #sonicblossom
Foto enam bulan yang lalu diuploadnya hari ini . He He
"...Dont let people guilt us into being in contact with someone who isnt good fo' our mental health"
“I love You”
Artwork by: Arahmaiani
When there’s no interference of noise, of time, of space and of judgement, when you can just write a letter, who would you write it for? what would you say?
.
Lee Ming Wei’s exhibition in @museummacan during my English Lit class field trip. It was such a pleasant experience 🧡
Jangan bilang ada yg menyakitimu ya, nanti aku biarin 😁😌
nyawang karya ning miusium maung.
22 Feb '19 | 12.30 PM
—Bukan urusan kita membuat seisi bumi menjadi seragam. Tugas kita hidup nyaman, damai, bahagia, dengan perbedaan tersebut
Cypress essential oil is steam distilled from the branches of the cypress tree. Its main constituent is alpha-pinene, which has been studied for its many health benefits. Cypress is sourced from Spain and Gary worked directly with distillers to get them to change their distillation practices to produce a higher quality oil in the early days of Young Living.
.
.
Cupressus sempervirens is the botanical name for cypress. Sempervirens means “live forever.” The cypress tree originates in France and Spain. Cypress wood was used by many ancient civilizations because of its durability. From doors to ships, statues, and even coffins, cypress wood was a favorite. .
.
Here are some easy and quick ways to incorporate Cypress essential oil into your everyday life:
.
.
• This is a great oil to use after working out! Dilute and apply topically on your muscles. Try making your own DIY muscle creams with Cypress, Marjoram, and Copaiba. • Apply topically or diffuse Cypress after a long day to encourage a sense of grounding.
• Cypress works great when applied while stretching and doing yoga.
.
.
.
#youngliving #younglivingid #yleo #younglivingjakarta #jualyoungliving #younglivingbekasi #younglivingtangerang #younglivingdepok #younglivingbogor #ylmurah #younglivingmurah #younglivingbandung #younglivingmedan #younglivingindonesia #jualyleo #memberyoungliving #wellness #jualyleojkt #jualyounglivingmurah #younglivingoriginal #jualyleojakarta #jualyleojakartautara #jualyleojakartaselatan #thieves #thievesyoungliving #thievesreadystock #thievesjakarta #peppermint #peppermintshareinbottle
Back to first Saturday of 2019.
.
My first time to visit Macan. Not for taking awesome pictures but to participate for taking turns reading years in the epic project “On Million Years”. The reading has happened around the world  ever since the first one in 1993 at NY. And I’m so thankful to get opportunity to be a part of the project. Thank you, @museummacan 🙏🏼
Dear mas nya............
Habis Gelap Terbitlah Terang 🤲🏿
Museums have a simple way to love their story and i enjoy greatly to visit it. @museummacan 👁
biar ke kota metropolitan tetep aja medok 😌
Cinta bukanlah seluruh kata" yg pernah ada, sebab rasaku padamu tak tentang kata.

#red 
#museummacan
Instalasi "I Love You" dalam aksara Arab Jawi karya "After Joseph Beuys Social Sculpture, 2009"
Karena harapan mampu melihat bahwa ada seberkas cahaya dibalik pekatnya kegelapan
So you brought out the best of me,
I part of me, I'd never seen 🌼
Walau terkadang sendiri itu melelahkan, bukan berarti berdua itu adalah jawaban 🍃
••••••••••••••••
[Ps; kek curut gua:v]
#l #lfl #fff #museummacan
Mend, don’t spend!

There is only less than a month time to bring and repair your memorable garment and make it part of the Mending Project installation.

I was lucky enough to be chosen as one of the mender last year in this project, one of the installation of The Seven Stories by Lee Mingwei in @museummacan .

In The Mending Project, visitors are invited to bring garments that they would like to have mended. The Mender and the visitor will engage in conversation. The repaired clothes are then displayed on the table, connected to the spools on the wall. The colors of the threads are deliberately in contrast to the fabric, to celebrate the repair, as a memento of the encounter. #museummacan #macanxleemingwei  #themendingproject #leemingwei
Bukan anak seni, tapi selalu girang kalo ke museum / galeri. 💙
3 minggu terakhir pameran Arahmaiani, Lee Mingwei dan On Kawara! Kunjungi pameran dan nikmati performans harian di museum (cek jadwal lengkap di Insta Stories kami!)
.
Khusus bulan ini, dapatkan diskon 50% tiket museum (untuk pembelian minimum 2 tiket. Berlaku kelipatan)
——
Last 3 weeks of Arahmaiani, Lee Mingwei & On Kawara's exhibition at Museum MACAN! Visit the exhibition and watch daily performances (check full schedule on our Insta Stories)!
.
Special this month, get 50% off museum tickets (for minimum purchase of 2 tickets) #BerbagidiMACAN
Space by Lee Mingwei: Seven stories (the letter writing project); to express your gratitude, apologies and sorrow to the ones you’ve lost or love.
Pic 2 : "Eh, udah di foto belom?"
Jangan hanya sering mengoreksi,
Karena kita harus sering intropeksi😎
.
.
.
Abaikan yg gk jelas dibelakang sya☠️
@nina_febrina selamat, akhirnya 18tahun jugaaa. Ditunggu lo traktirannya, sekalian perbaikan gizi bulan inilah🤩
.
.
.
.
.
.
180219
Penciptamu mengerti dirimu jauh lebih baik.
when in museum.
months ago.

kemaren sempet ditanyain suami foto-foto buat presentasi, trus lah ubek ubek galery. Eh nemu ini yampun ribuan tahun lalu donk donk.

sudah lama tidak memposting di timeline.
ehe
ehe
ehe

#janganlupabahagia kalo kata suamik
#hanginthere
#donthangyourself
#satuatapsegera
ART is an experience dari si artist tapi bagi kami berdua membingungkan alias ga mudeng (kami sudah berusaha) 😬 ☝️sebagian dari banyak karya seni keren yang bisa difoto #museummacan
ke museum tapi kerjaannya bikin markobar.
.
Ga tau pen aja jalan pake rok .
Jalan-jalan ke museum macan bersama @adindaagustin , @irvanarsad dan teman-temannya 😊❤ we are happy and fun 😍
Halo, anggota MACAN Society!  Beberapa bulan lalu, Asep Topan bergabung sebagai kurator di Museum MACAN. Sabtu depan, ikut ngobrol dengan Asep yang akan membagi pengalaman terdahulunya sebagai kurator independen yang sudah mengikuti berbagai program residensi internasional. Cari tahu juga "rahasia dapur" seorang kurator!
.
Untuk reservasi dan pertanyaan, silakan email ke membership@museummacan.org atau kirim pesan melalui Whatsapp ke +62878-8842-1888. *program ini GRATIS untuk anggota MACAN Society.
––––
Hi, MACAN Society members!  Asep Topan joined the team as curator a couple months back. Next Saturday, join him as he shares his previous experience as independent curator with international residence experience. Also, find out the "secret recipe" of a curator!
.
For reservation and enquiries, contact membership@museummacan.org or via Whatsapp to +62878 8842 1888.
*this program is FREE for MACAN Society members and is conducted in Bahasa Indonesia.
#MACANSociety #SeeFirstSeeMore
Belum punya rencana berakhir pekan bersama keluarga? Yuk, ke Museum MACAN! Banyak hal yang bisa Anda lihat dan lakukan; termasuk meresapi karya seni dan menikmati makanan bersama keluarga di @115coffee.
.
Jangan lupa untuk #BerbagidiMACAN dengan teman atau keluarga dengan promo Beli 1 Dapat 2 spesial di bulan ini untuk pembelian tiket di museum!
–––
Planning a weekend with your family? Visit Museum MACAN! There's plenty to see and do. Experience art and enjoy a family feast together at our cafe @115coffee.
.
Don't forget to share with your friends or family with our 'Buy 1 Get 1 Free' promo for onsite ticket purchases!
 #MuseumMACAN #BerbagidiMACAN
Di Hari Kasih Sayang ini, adakah rasa atau pesan yang belum terucap? Tuangkanlah pesan-pesan tersebut dalam instalasi "The Letter Writing Project" karya Lee Mingwei.
.
Khusus hari ini Anda juga bisa membawa pulang pin "I Love You" GRATIS di Toko MACAN untuk setiap pembelian. Jangan lupa berbagi momen MACAN Anda dengan tagar #ILoveYouMuseumMACAN dan #BerbagidiMACAN ya!
–––
Got any unsaid feelings or messages? Pour your heart out inside the writing booth at Lee Mingwei's "The Letter Writing Project" in the Museum.
.
For today only, you can bring home the "I Love You" pin for FREE with every purchase made at Toko MACAN, no minimum spend.

#MACANxLeeMingwei #LeeMingwei
Dapatkan pin "I Love You" GRATIS untuk setiap pembelanjaan di Toko MACAN tanpa pembelanjaan minimum. Jangan lupa bagikan pengalaman Anda di Instagram dan tag @museummacan #BerbagidiMACAN #ILoveYouMuseumMACAN
.
Catat tanggalnya: 14 Februari 2019. Tag orang yang ingin Anda ajak ke museum! (Jangan lupa, promo tiket museum beli 1 dapat 2 masih berlaku!)
–––
Get Arahmaiani's "I Love You" pin FREE with any purchase at MACAN Shop. Don't forget to share your MACAN experience on Instagram and tag @museummacan #BerbagidiMACAN #ILoveYouMuseumMACAN
.
Save the date: 14 February 2019. Tag the person who you’d share your museum experience with! (Buy 1 get 1 on museum tickets are still ongoing!) #MuseumMACAN #BerbagidiMACAN
a tea-person 💁🏻‍♀️
Pasangan desainer perhiasan @rtachril & desainer interior @gazisfree ikut membacakan karya #OnKawara, #OneMillionYears. Sungguh menyenangkan menyaksikan mereka membaca dengan serasi sepanjang sesi, diselingi beberapa jeda pendek yang penuh tawa.
“Membaca tahun-tahun sebenarnya sangat menenangkan” - @rtachril

Kurang dari satu bulan untuk menjadi bagian dari karya ini! Bergabunglah membaca dengan orang terdekat Anda bit.ly/ONEMILLIONYEARS
——
Sweet couple, jewellery designer @rtachril & interior designer @gazisfre, read #OnKawara’s #OneMillionYears last week. It was uplifting to watch how they easily synchronized through the whole session, with fun breaks in between! “Reading the years was actually very calming” - @rtachril

Less than a month left to be part of this work! Join the reading with your loved ones here bit.ly/ONEMILLIONYEARS

#MACANxDestinAsianMediaGroup
--⁣
Kita ini secangkir kopi.⁣⁣
Kamu cangkirnya, aku kopinya.⁣⁣
Peminumnya adalah malam, hujan, puisi.⁣⁣
("Kopi, Puisi" - Joko Pinurbo)⁣⁣
⁣⁣
Catatan untuk diri: ⁣⁣
Sediakan waktu untuk diri sendiri, ⁣⁣
untuk melakukan hal yang membuat damai hati,⁣⁣
di tengah kesibukan dunia kerja yang tanpa henti.⁣⁣
⁣⁣
#puisi #jokpin #jokopinurbo
Wake-up today with a terrible back pain, probably because I'm very rarely working out and yesterday poundfit activity really engaging my core like never before. Honestly, just glad that I'm alive and breathing. ♥️
-
#throwback to the last time i go to @museummacan . 
#itsElvinaaOOTD #clozetteid #clozette
Siapakah seniman penting dalam seni lanskap di Indonesia? Mengapa mempelajari seni lanskap penting untuk mahasiswa Indonesia? Temukan jawabannya dalam diskusi 40 menit yang dinamis, dan diakhiri dengan sesi tanya jawab!

#MACANAtoZ Landscape dipandu oleh Amir Sidharta, kurator dan penulis seni rupa

IDR 50,000 | Gratis untuk anggota MACAN Society dan pendidik

Diskusi ini dilakukan dalam Bahasa Indonesia.
–––
Who are the notable artists for landscape art in Indonesia? Why does learning landscape art are important for Indonesian students? Find the answers in the dynamic 40-minute discussion, concluded with a Q&A session.

#MACANAtoZ Landscape is led by Amir Sidharta, curator and art writer

IDR 50,000 | Free for MACAN Society members and educators

Discussion is conducted in Bahasa Indonesia.
#MuseumMACAN
Jalan-jalan ke museum bertema seni hari ini, sambil berusaha keras mencoba memahami arti seni. #museummacan
musée du tigre🐯🏛️
Perbaiki, jangan beli. Satu bulan terakhir untuk membawa kain yang butuh dijahit dan menjadi bagian dari karya seni "The Mending Project". Dalam semangat #BerbagidiMACAN, bagikan cerita Anda dengan para relawan sembari mereka memperbaiki kain Anda.
.
Temukan proyek seni ini dan enam cerita lain di Lee Mingwei: "Tujuh Kisah", segera berakhir 10 Maret 2019 di Museum MACAN.
——
Mend, don't spend! There is one month left for you to bring a garment in need of repair and be part of "The Mending Project" installation. In the spirit of #BerbagidiMACAN, share your story with our volunteer as they mend your clothing.
.
Find this installation and six others in Lee Mingwei's "Seven Stories", ending soon on 10 March 2019.  #MACANxLeeMingwei #LeeMingwei #BerbagidiMACAN #FinalMonth
<GIVEAWAY!>
Februari adalah bulan untuk berbagi. Desainer @albert_yanuar merasa menulis surat adalah sebuah pengalaman spesial di zaman digital dan "The Letter Writing Project" adalah sebuah rehabilitasi bagi penulisan surat analog.
.
Kami ingin #BerbagidiMACAN dengan Anda. Menangkan 2 tiket museum dengan menjawab pertanyaan ini: "Kepada siapa Anda ingin menulis surat, dan apa yang ingin Anda katakan?" Tulis jawaban di kolom komentar dan tag 1 teman yang ingin Anda ajak ke Museum! Tiga pemenang akan kami umumkan di Story tanggal 15 Februari 2019. Semoga Anda beruntung!
–––
This is the month for sharing. Designer @albert_yanuar says that writing a letter has become something special in the digital age, and that "The Letter Writing Project" is about the rehabilitation of analog letter writing.
.
We want to share with you. Win 2 free tickets to Museum MACAN by answering this question: "Who would you write a letter to, and what would you say?"
.
Share the answer in the comment below and tag a friend you'd like to take with you to the Museum! Three winners will be announced in the Story on 15 February 2019. Good luck!  #BerbagidiMACAN #MuseumMACAN #giveaway
[slide!] je t'aime si mal💗😈 yg di tag heheheheheheh
Apakah Anda hadir dalam proses transformasi "Guernica in Sand' karya Lee Mingwei 19 Januari kemarin? Datang dan lihat "wujud" barunya jika belum, dipamerkan hingga 10 Maret 2019.
.
Jangan lupa untuk #BerbagidiMACAN dengan teman atau keluarga dengan promo Beli 1 Dapat 2 spesial di bulan ini untuk pembelian tiket di museum!
——
Did you experience the transformation of Lee Mingwei's "Guernica in Sand" on 19 January? Come and see its new "form", on display until 10 March 2019.
.
Don't forget to share with your friends or family with our 'Buy 1 Get 1 Free' promo for onsite ticket purchases!

#MACANxLeeMingwei #LeeMingwei #BerbagidiMACAN #GuernicainSand
The wait is over. Introducing The All-New #BMWX4.
.
The Sports Activity Coupe is the embodiment of a vehicle that seeks routes off the beaten path: athletic exterior, first-class driving dynamics, innovative lightweight construction, and higher performance level. No matter what challenges may lie in your way—with The-All New BMW X4—just #BringItOn!
.
For more information, visit your nearest BMW Authorized Dealerships, call BMW Contact Center at (021) 29279677 or head to bit.ly/BMWX4ID. 
#BMWIndonesia
Asah kreativitas anak Anda dalam program lokakarya #MACANKids! Sensory Mark Making sesuai untuk usia 5 - 12 tahun dan mengajak anak untuk membuat karya seni dari berbagai barang sehari-hari yang tidak biasa. Setelah lokakarya, Anda bisa mengajak anak mengikuti Tur Anak pada pk. 14.00!
.
Cari tahu tentang berbagai program menarik untuk anak Anda di www.museummacan.org/tickets

Lokakarya Inderawi: Melukis dengan Bahan Alami
Minggu, 17 Februari 2019 | pk 10.00 - 11.00
Rp175,000 (10% diskon untuk anggota MACAN Society)
.
Tur Anak
Setiap hari Minggu | pk. 14.00
GRATIS (dengan tiket masuk yang berlaku)
——
Harness your child's creativity in our regular #MACANKids workshop. Sensory Mark Making workshop is for ages 5 - 12 and invites the children to create artwork using unusual everyday materials. Join the Children's Tour at 14.00 too!
.
Find out more interesting programs for your children at www.museummacan.org/tickets

Mark-Making Workshop with Natural Ingredients
Minggu, 17 Februari 2019 | pk 10.00 - 11.00
IDR 175,000 (10% diskon for MACAN Society members)
.
Children Tour
Every Sunday | 14.00
FREE (with valid tickets) #MuseumMACAN
Aaah cantik sekali... mobilnya. BMW X4 telah hadir si Indonesia. Merupakan generasi kedua dari sport utility vehicle BMW. Kami tidak terlalu suka bentuk generasi pertamanya, namun yang ini kami suka. Tidak sabar mau test #bmwx4 yg baru ini, karena kami ingin buat full review bukan first impression, karena sudah dikerjakan bung @fitra.eri ... pada foto yang terakhir adalah BMW seri 3 F30 edition M sport shadow, ini mungkin edisi penutup sebelum seri 3 baru keluar.
Ini adalah acara BMW, ada informasi baru apa ya, simak posting2 kami selanjutnya. Apabila anda berniat ngadu2 jangan geser2 foto. @bmw_indonesia
“... bagaimana kita bisa bekerja sama mengatasi persoalan-persoalan kita lalu jangan melakukan tindakan bodoh, saling membenci saling bermusuhan.”
- Arahmaiani
.
Cari tahu apa yang ingin Arahmaiani sampaikan melalui karya-karyanya dalam Arahmaiani: Masa Lalu Belumlah Berlalu hingga 10 Maret 2019. Khusus bulan ini, mari #BerbagidiMACAN lewat promosi beli 1 dapat 2 tiket masuk museum!
——
“... in the future we can work together in dealing with problems, and avoid doing stupid things that creates hatred and hostile situations”
- Arahmaiani
.
Find out what the artist Arahmaiani has to say through her works in Arahmaiani: The Past has not Passed until 10 March 2019. This month, let's share the MACAN experience with the loved ones with special promo buy 1 get 1 on museum tickets.
#MuseumMACAN #MACANxArahmaiani #Arahmaiani
Apakah Anda mencari lokakarya menarik untuk anak-anak? Lokakarya Bermain dan Belajar tentang Rempah sesuai untuk anak usia 5 - 12 tahun. Mereka akan dipandu mempelajari sejarah dan mengenal jenis-jenis rempah lewat panca indera.
.
Jangan lewatkan kesempatan menarik ini! Tempat terbatas, daftar ke www.museummacan.org/tickets
.
Bermain dan Belajar tentang Rempah
Sabtu, 9 Feb 2019 | pk 14.00 - 15.00
Rp175,000 (diskon 10% bagi anggota MACAN Society)
——
Are you looking for interesting workshops for kids? Playmaking with Spices is a program for kids aged 5 - 12. in this workshop they can learn about  a variety of spices and history using their senses.
.
Don't miss this exciting event for your kids! Limited spots available, sign up to www.museummacan.org/tickets
.
Playmaking with Spices
Saturday, 9 Feb 2019 | 14.00 - 15.00
Rp175,000 (10% discount for MACAN Society members)
Februari ini, saatnya #berbagidiMACAN! Ajak orang-orang terdekat mengunjungi pameran "Pop and Beyond", karya-karya Pop Art koleksi Museum yang menampilkan seniman ternama seperti Jean-Michel Basquiat dan Ai Weiwei.
.
Jangan lupa promo tiket Beli 1 Dapat 2 berlaku sepanjang Februari untuk pembelian tiket di loket Museum. Sampai jumpa!
——
This February, it's time to share! Bring your friends to experience our current exhibitions including "Pop and Beyond" from the Museum's collection featuring works by Jean-Michel Basquiat and Ai Weiwei.
.
Don't forget the Buy 1 Get 1 ticket promo is ongoing throughout February for onsite ticket purchase. See you soon! 📷 Repost from @sabjoseph
#MuseumMACAN #BerbagidiMACAN
diposting agar terlihat masih ada tanda tanda kehidupan feed instagram #vsco #museummacan #yayoikusama
Dalam pameran Museum MACAN kali ini, setiap harinya ada berbagai performans yang mengajak Anda mendalami makna kegiatan sehari-hari. Seperti "Our Labyrinth" di mana seorang penari perlahan-lahan menyapu gundukan beras, menciptakan pola yang menjadi jejak visual dari gerakan mereka.
.
Temukan “Our Labyrinth" hari ini dan besok, 11.00 - 16.15. Untuk jadwal performans lengkap, lihat IG Stories kami!
——
Find daily performances at Museum MACAN, inviting you to pause and delve into the meaning of mundane activities. Take "Our Labyrinth" for instance. You will encounter a dancer slowly sweeping a mound of rice, creating patterns that are visual traces of their movements.
.
Find “Our Labyrinth" today & tomorrow 11.00 - 16.15. For full performance schedule, check out our IG Stories!

#MACANxLeeMingwei #LeeMingwei #MuseumMACAN
The longer the relationship, the stronger the feeling of affection, that is extraordinary🍁🐝🌺
.
.
.
Waktu poto cuma 1 menit wahgelasehh🐅
Tuangkan perasaan yang belum terungkap dalam bentuk surat di "The Letter Writing Project."
.
Instalasi ini beserta enam kisah lainnya bisa Anda temukan dalam Lee Mingwei: "Tujuh Kisah" hingga 10 Maret 2019 di Museum MACAN.
——
Pour any unsaid feelings in the form of letter in "The Letter Writing Project."
.
This installation alongside six other stories can be found in Lee Mingwei: "Seven Stories", on display until 10 March 2019 in Museum MACAN.  #MACANxLeeMingwei #LeeMingwei #MuseumMACAN
Sedang merencanakan kunjungan sekolah atau perusahaan Anda? Yuk, ke Museum MACAN! Dapatkan harga khusus untuk kunjungan dalam jumlah besar dan tur pameran oleh tim edukasi kami.
.
Hubungi groupvisit@museummacan.org untuk info lebih lanjut.
——
Are you planning a school or company visit? Let's go to Museum MACAN! Get a special price for group and exhibition tour by our education team.
.
Contact groupvisit@museummacan.org for more info.
The most difficult thing in life is a self-defeatingy
Selalu seneng jalan sama @hendra_josiah ngajarin banyaaak tentang Art, dimana aja mau lagi di New York, New Jersey, HongKong Art Basel atau di Jakarta 🥰 semoga di Miami & Basel Swiss one of these days ya Hendra 🤗 #MuseumMACAN #Art #withBFF
Sonic Blossom (2013), by Lee Mingwei

Title of the song is "Nacht und Träume" by Franz Schubert, sang by none other than @mikhaogung .
.
📷: @rahmatsanjani
.
.
tq mas2 lewat laler
Art is the lie that enables us to realize the truth🎨
"Ketika berjalan di atas pasir saya menyadari maksud Lee Mingwei akan proses penciptaan dan penghancuran yang terjadi bersamaan."
- William Limima, salah satu relawan "Guernica in Sand" yang berpartisipasi dalam performans hari ini.
——
"As I was walking on the sand, I realized Lee Mingwei's perspective on the processes of creation and destruction that happen simultaneously."
- William Limima, one of the "Guernica in Sand" volunteers, who participated in the performance today.

#MACANxLeeMingwei #LeeMingwei
HARI INI Anda bisa menjadi bagian dari karya epik Lee Mingwei "Guernica in Sand"! Saksikan sang seniman menyelesaikan lukisan masif dari pasir ini mulai tengah hari (12.00) hingga senja (18.00). Anda diajak untuk berjalan di atas pasir selagi sang seniman menyelesaikan karya ini.

Jangan lewatkan kesempatan unik ini! Dapatkan tiketnya sekarang di www.museummacan.org/tickets atau di loket museum!
——
TODAY, you can be a part of Lee Mingwei's "Guernica in Sand"! Watch the artist complete an unfinished part of the sand painting starting at noon (12.00) until sunset (18.00). You are invited to walk over the sand while the artist work.

Don't miss out on this unique, one-time-only experience! Book tickets now at www.museummacan.org/tickets or at the Museum!  #MACANxLeeMingwei #LeeMingwei
We don't need to think of our physical forms as being, well, everything in body positivity. We need to remind the haters that body positivity is about way more than our actual bodies — it's about acceptance and inclusivity of all kinds,nn.
#stopbodyshaming #bodypositivity
It’s better to see something once than to hear about it a thousand times
#latepost📷
Hari ini adalah #MuseumSelfieDay. Media sosial memang telah banyak mengubah cara kita berinteraksi dengan seni. Untuk memperingati momen ini, bagikan pengalaman terbaik Anda di MACAN dengan tagar #MuseumSelfieDay dan #MuseumMACANSelfieDay!
.
Psst.. Jangan lupa untuk selalu menjaga jarak dengan karya ya ketika ingin mengambil foto! 😊
——
Today is #MuseumSelfieDay. It's amazing to look at how social media has changed our ways in engaging with art. Share your best MACAN experience using the hashtag #MuseumSelfieDay and #MuseumMACANSelfieDay to commemorate!
.
Psst! Do not forget to always keep your distance while taking photos with artworks 😊
Apa itu ‘Jiwa Ketok’? Bagaimana konsep ‘Jiwa Ketok’ mempengaruhi praktik kesenian para seniman Indonesia?
.

Mari mengeksplorasi konsep kesenian yang pertama dilontarkan oleh S. Sudjojono, salah satu seniman modern legendaris indonesia, dalam diskusi 40 menit MACAN A-Z yang akan datang!
.

Rabu, 23 Januari 2019
16.00 - 17.00
Daftar segera ke www.museummacan.org/tickets!
—
What is ‘Jiwa Ketok’? How does ‘Jiwa Ketok’ influence Indonesian artistic practice?
.

Let’s explore the concept first coined by S.Sudjojono, one of Indonesia's best modernists, in our upcoming 40-minute MACAN A-Z discussion!
.
Wednesday 23 January 2019
16.00 - 17.00
Sign up now to www.museummacan.org/tickets
#MACANAtoZ #MACANPodcast
I am HALAL but Not For SALE💸
Yang spesial di Toko MACAN bulan ini: bonus lucky angpao untuk setiap pembelian merchandise pameran. Mulai dari kartu pos, tas, T-shirt hingga kimono, bawa pulang oleh-oleh edisi terbatas ini setelah menikmati pameran! Geser ke kanan untuk melihat promo lainnya di #TokoMACAN!
.
Promo Lucky Angpao berlaku untuk pembelian selama 15 Jan - 15 Feb 2019.
——
What's special in MACAN shop this month: get lucky angpao bonus for every purchase of exhibition merchandise. From postcard, tote bag, T-shirt to kimono, bring home this limited edition merchandise after enjoying the exhibition! Swipe right to see more promo happening in #TokoMACAN!
.
Lucky Angpao promo is valid for purchase during 15 Jan - 15 Feb 2019 #MuseumMACAN
Harapan adalah kemampuan untuk melihat bahwa ada cahaya meskipun semua dalam kegelapan💡
- Desmond Tutu -
Fyi, Yang jaga di Children Art Space juga masih ‘children’ nih ehehe☺️
Saya cinta kamu...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jodohku
Saya cinta kamu. Gak bisa ditawar!
.
.
.
.
Gak tau siapa
Aku menitipkan rasa kagumku kepadamu
Untuk sebuah senyuman
Pelukis senyum termewah
Tak banyak yang kukisahkan
Tentang sebuah senyuman yang teduh
Di balik saat berlalu
Untuk sebuah senyuman.. 💌
Belajar Memahami Bagaimana Cara “Saya Cinta Kamu”
Bawa baju atau kain dan ceritamu ke museum!

Dalam The Mending Project (2009/2018), sebuah instalasi ciptaan Lee Mingwei, relawan akan memperbaiki baju atau kain dengan benang warna-warni, sambil berinteraksi dengan pengunjung. Benang warna-warni adalah pengingat tentang proses perbaikan dan pertemuan.
——
Take any clothing or material and your stories to the Museum!

In The Mending Project (2009/2018), an installation by Lee Mingwei, a volunteer will mend the clothes or materials using colorful threads while interacting with visitors. The threads serve as a reminder about the mending process and the interaction.
#MuseumMACAN #MACANxLeeMingwei #LeeMingwei #TheMendingProject
Menarik nih!
•
Akhirnya nemu waktunya dan bisa ikutan partisipasi jadi volunteer di Pembacaan karyanya #OnKawara One Million Years.
•
Satu stgh jam bacain hampir 600 tahun berdua partner. Kalo gak fokus belibet trus malu diliatin orang2 kek ikan di akuarium.
pdhl kan aku kucing.
🤪😂.
This is to remember our first field trip together in this town of mad traffic, where Alex had 2 diaper changes and 6 bib changes in the 1.5hr car ride to the museum🙄😒 Jakarta, I do not miss your traffic! #richardprince #bbofmyeye
*nata looks high here* im truly sorry nat
I saw you in my dreams again, and it felt so real! 🍄
Lee Mingwei akan datang kembali! Pada Sabtu, 19 Januari pk. 12.00 - 18.00, sang seniman akan menampilkan ritual "penciptaan" dan "penghancuran" di karya lukisan pasir "Guernica in Sand". Anda diundang untuk menjadi bagian dari momen ini!

Jadilah bagian dari karya ini! Dapatkan tiketnya di www.museummacan.org
——
Lee Mingwei will be back! On Saturday (19 Jan 2019, 12.00 - 18.00), the artist will be performing a ritual of "construction" and "destruction" in the massive sand painting "Guernica in Sand." You are invited to be part of this moment!

Be a part of this artwork! Get the ticket at www.museummacan.org  #MACANxLeeMingwei #LeeMingwei #MuseumMACAN
Masa Lalu Belumlah Berlalu adalah pameran survei dari seniman Indonesia, Arahmaiani.
.
Ia menjadi salah satu tokoh wanita yang paling penting dalam perkembangan seni rupa kontemporer di Asia Tenggara pada tahun 1990an. Arahmaiani muncul sebagai seniman di tahun-tahun menjelang reformasi politik pada 1998, yang juga merupakan masa dimana berbagai pameran besar internasional terselenggarakan. Karyanya menyinggung kehidupan persoalan sejarah multikultural Indonesia--pengaruh Hindu, Buddha, dan tradisi animisme dan kaitannya dengan arsitektur dan bahasa Jawa; fondasi budaya Islam; kolonisasi, perubahan lanskap politik dan ekonomi, pengalaman globalisasi dan urbanisasi, lingkungan, serta peran wanita dalam masyarakat. .
Once again, thank you @museummacan for the chance to visit again and now I could go with my mother. It has been a great experience during holidays.  Enjoying everything in the museum is the best part. Looking forward to the next exhibition. 
#MomenMACAN2019
#ThePastHasNotPassed
The past hasn't passed.
re-post museum macan😼
Kira2 yang tak tulis kemarin begini. Dear para pria. Hati2 ketika ada perempuan yang membuatmu jatuh cinta tanpa syarat.
.
Kayak BakPia
Dua Beringin - "The truth is i'm afraid she will never come again"
Let's continue making more good memories 🎉
Amo este museo
.
.
Tb 📸: @hafizhhaikal00 Abang terwaw
Arahmaiani & Lee Mingwei exhibitions
.
. .
. "The purpose of art is washing the dust of daily life off our souls.... ❣️❣️ " . .
-  Pablo Picasso -
Мerry Cнrιѕтмaѕ Everyone ι Love..❤️❤️
“Christmas is forever, not for just one day. For loving, sharing, giving, are not to put away.” 🎄 #christmas
Lihat kebawah jangan ke atas karna lebih baik rendah hati dibandingkan tinggi hati ~
Fotonya kapan, uploadnya kapan.
Sampe lupa kalo punya foto ini 😅
Someday you’ll find your place in the world.
I wrote a letter but I didn't know the address, so wut?
Seven Stories " Lee Mingwei " Our Labyrinth
One Million Years " On Kawara " Pop and Beyond
The past has not passed " Arahmaiani " Flag Project
Masa lalu belumlah berlalu
-arahmaiani